POPIA MEGI

ASSALAMUALAIKUM..

entri ni dibuat kerana gatal tangan.
yala,semenjak jadi surirumah sepenuh masa ni byk benda yg dia nk try.
so,ini hari sy cuba 1 resepi baru yg di cilok dari dapur en.mat gebu.
popia megi namanya..
bg penggemar megi @ yg sah2 mmg kena mkn megi blhla carik kelainan dgn try bt popia ni..
mudah sgt..
tgk kt gambo nmpak tak berapa comey ,tp rasa dia sempoi..


jom semak resepi..
bkn apa,klu tak letak resepi ada pulak yg bertanya..
jdi sy letak jugakla resepi.tp kadar dia kalian agak2 la ya..
sbb sy bkn tukang masak yg pakar.
masak cincai ja..

BAHAN-BAHAN :

bawang putih *
bawang merah *
sosej ayam * (cincang halus)
megi kari
kubis
kulit popia
telur

CARA-CARA :

1) celur megi sampai lembut dan tos kan.tak yah masukkan perencah.
2) tumis bawang putih dan bawang merah sampai naik bau.
3) masukkan sosej yg di cincang halus.
4) masukkan perencah megi perisa kari dan tuangkan sedikit air.
5) tunggu sampai kuah agak kering.
6) last sekali masukkan megi dan kubis.kacau rata dan tutup api.
7) balut megi yg dh dimasak dgn popia dan di bucunya calit sedikit telur utk lekatkan kulit popia.
8) goreng popia dgn minyak panas.
9) siap..

nota kaki :

boleh jelajah ke blog en.mat gebu utk lebih byk resepi menarik.
sila klik disini

0 Responses

Catat Ulasan

pesanan anda

Related Posts with Thumbnails
  • DGN NAMA ALLAH..

    PENGIKUT

    wawwi.com